duminică, 12 martie 2017

Taina Sfântului Maslu în parohia Șipet

În a 2-a Duminică din Post la echinocțiul zilei a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Duminica Tuturor Sfinților” din parohia Șipet, protopopiatul Deta.
            În satul în care s-a născut profesorul de teologie Dimitrie Cioloca (†1963), în vatra spirituală a satului, biserica ortodoxă ce se distinge prin monumentalitate arhitecturală și picturală păstorită de P. C. Părinte Marcel Nicolae Moclinda a fost oficiată Taina Sfântului Maslu la care au slujit P. C. Păr. Pavel Indru (parohia Moșnița Veche), Cezar Cojocaru (parohia Comloșu Mare), Ioan Sălvan (parohia Folea), Olivian Crișan (Maternitatea Odobescu), Călin Negrea (parohia Gătaia), Adrian Cohuț (Centrul de Îngrijire Ciacova) și Valentin Bugariu (parohia Birda).
            Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Ioan Sălvan care a scos în evidență faptul că Mântuitorul în toate tămăduirile înfăptuite, înainte de toate iartă păcatele, cele care afectează sănătatea omului întreg. De aceea din Sf. Liturghie și din Tainele Bisericii cu toții primim ceea ce ne lipsește cel mai mult în ziua de astăzi: liniștire, mângăiere, speranță, sănătate.

            La final, părintele paroh a dăruit fiecărui credincios și preot câte o iconiță cu chipul Mântuitorului care să fie pe mai departe reazem al rugăciunilor lor.